Шоколадні кекси
Шоколадні кекси - ідеальне рішення, чим пригостити Ваших гостей з кавою або чаєм.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
Тісто:
• Борошно - 200-250гр
• Яйця - 2шт.
• Розпушувач - 1 пакетик
• Цукор тростинний коричневий «Демерара» ТМ «АТА» - 150гр
• Масло вершкове або маргарин - 150гр
• Какао - 5 ст.л.
• Молоко - 100 мл
Крем:
• Сметана 20% - 5 ст. л.
• Какао - 4 ст.л.
• Цукор тростинний коричневий «Демерара» ТМ «АТА» - 150гр
• Масло вершкове - 1 ст.л.
Приготування тіста:
У каструлі змішати масло, какао, цукор і молоко. Довести до кипіння, постійно помішуючи, зняти з вогню, дати охолонути.
В охолоджену масу додаємо яйця і перемішуємо. Потім додаємо борошно, розпушувач і замішуємо не густе тісто.
Випікання:
Форми для кексів змащуємо маслом, заповнюємо на 2/3 і ставимо випікати в попередньо розігріту духовку до 180 ° С на 20-25хв.
Приготування крему:
У каструлі змішати сметану, какао, цукор, масло, довести до кипіння, постійно помішуючи, дати охолонути.
На кекси викласти охолоджений крем і прикрасити за вашим смаком: тертим мигдалем, кондитерської посипкою та ін.