Е

Еклери

Заварні тістечка з кремом або еклери - тістечка із заварного тіста з кремом. Це один з найпопулярніших видів тістечок. А спекти еклери зовсім нескладно, візьмемося?

Інгредієнти:
для еклерів
 
• 8 яєць
• 1 склянка борошна,
• 1 стакан води,
• 100 г вершкового масла,
• 1/2 ч.л. солі,
• 50 г цукрової пудри ТМ «АТА».
 
для крему:
 
• 500 р. вершків 30% -33%
• 50 р. цукрової пудри ТМ «АТА»
• 5 р. ванільного цукру ТМ «АТА»
 
Спосіб приготування:
1. Довести до кипіння склянку води. Перелити в миску, додати сіль, цукрову пудру, вершкове масло і поставити на водяну баню. Коли масло розтопиться, всипати борошно і добре перемішати.
2. Дати суміші охолонути. Акуратно перемішувати, додаючи яйця по одному.
3. За допомогою кондитерського  мішечка викласти тісто на деко з пергаментом.
4. Випікати 15 хвилин при температурі 200 градусів C, потім зменшити температуру до 170 градусів C і випікати  ще 10-15 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Поки еклери ніжаться в духовці, є час зробити крем. Крем гарний тим, що його практично неможливо зіпсувати. Для його приготування нам знадобитися: вершки, цукрова пудра і ванільний цукор.
5. Цукрову пудру змішати з ванільним цукром. Вершки добре охолодити. Збивати вершки міксером починаючи з маленьких оборотів і поступово збільшуючи швидкість. У середині збивання невеликими порціями додаємо суміш цукрової пудри з ванільним цукром. Як тільки крем з вершків почне тримати форму, зменшити обороти міксера і припинити збивання.
6. Дати еклерам  охолонути і шприцом заповнити їх кремом. Прикрасити зверху шоколадом і цукровою пудрою.
# #