Ш

Шарлотка

«Шарлотка» - це надзвичайно ніжний і смачний яблучний пиріг, який можна приготувати легко.

Для тіста вам знадобляться - борошно, яйця і цукор. Для начинки - яблука і кориця (за смаком).
Важливо! Щоб шарлотка вийшла пишна, потрібно дуже добре збити яйця до стійкої піни.
 
Інгредієнти:
• Борошно - 200гр.
• Цукор білий - 200гр.
• Яйця - 5шт.
• Цукор ванільний ТМ «АТА» - 1 пакетик
• Цукор тростинний коричневий «Демерара» ТМ «АТА» - 50гр
• Яблука - 500гр
• Кориця
• Цукрова пудра ТМ «АТА»
 
Приготування тіста:
Збиваємо яйця, поступово додаючи цукор до утворення стійкої піни. Щоб піна була стійкою, додайте щіпку солі. Потім додаємо пакетик ванільного цукру ТМ «АТА». Акуратно помішуючи, в збиту суміш всипаємо борошно. Перемішуємо до однорідної маси.
 
Начинка:
Яблука помити і почистити, видалити серцевину, порізати на тоненькі часточки. Для надання неповторного аромату вашій «шарлотці», змішуємо підготовлені яблука з тростинним коричневим цукром «Демерара» ТМ «АТА» і корицею.
Начинка готова.
 
Випікання:
Форму для випікання змастити маслом, на дно вилити трохи тіста, потім викласти половину начинки. Заливаємо рештою тіста і викладаємо зверху другу половину яблук.
У заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку, ставимо на випікання, приблизно на 40 - 60 хвилин, в залежності від розміру форми.
Важливо! Духовку під час випікання не відкривати.
Готовому пирогу  дати охолонути і зверху посипати цукровою пудрою ТМ «АТА».
# #