Панакота
«Панна котта» з вишневим желе - це чудовий десерт, дуже простий, надзвичайно ніжний і ароматний. Для приготування можна використовувати будь-яку ягоду, якій ви віддаєте перевагу або яка є у вас в наявності. З перерахованих інгредієнтів вийде близько 6 порцій.
Інгредієнти:
«Панна котта»:
• Вершки 33-35% - 500 мл;
• Цукрова пудра ТМ «АТА» - 100 г;
• Ванільний цукор ТМ «АТА» - 1 пакетик;
• желатин ТМ «АТА» - 10 г.
Желе:
• Вишня (можна заморожена) – 300 г.;
• Цукрова пудра ТМ «АТА» - 50 г.;
• Желатин ТМ «АТА» - 10 г.
Спосіб приготування:
1. Для «Панна котти»: желатин залити 100 мл. води і залишити на 15 хвилин.
2. Перемішати вершки з цукровою пудрою, додати ванільний цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи (не кип'ятити).
3. Додати желатин, все ретельно перемішати і прибрати з вогню. Остудити і розлити по креманках. Поставити в холодильник до повного застигання (близько 3-5 годин).
4. Щоб приготувати желе: желатин - залити 100 мл. води і залишити на 15 хвилин.
5. Залити вишню водою (250 мл). Додати цукрову пудру і поставити на вогонь, довести до кипіння, кип'ятити 5-7 хвилин. Процідити. У гарячий відвар додати желатин, перемішати до повного розчинення. Остудити.
6. Вилити желе на застиглі вершки. Поставити в холодильник до повного застигання (приблизно 3-4 години).