М

Меренги

Меренги - іншими словами «Безе», всім знайомий  з дитинства найніжніший десерт.

Для приготування вам знадобиться яєчний білок, лимонна кислота, ванільний цукор і цукрова пудра.

Інгредієнти:
• Яєчний білок - 4 шт.
• Цукрова пудра ТМ «АТА» - 225гр
• Цукор ванільний ТМ «АТА» - 1 пакетик
• Лимонна кислота ТМ «АТА» - ¼ ч.л.
   Мигдаль або ягоди - для прикраси.
 
Важливо!
Ємкість для збивання білків і вінчик повинні бути абсолютно чистими, без слідів жиру та крапель води!
Білки повинні бути акуратно відокремлені від жовтків і добре охолоджені.
 
Приготування:
Покласти яєчні білки у велику чисту миску. Почати збивати електричним міксером, спочатку повільно, потім, коли суміш почне пузиритися, поступово збільшити швидкість. Продовжувати збивати, поки білки не утворять тугу суміш (коли ви дістаєте вінчик, за ним будуть тягнуться білкові піки, які відразу  не опадають).
Додати цукрову пудру при безперервному збиванні, потім, в кінці ванільний цукор і лимонну кислоту. Меренга повинна бути щільною, гладкою і блискучою.
 
Випікання:
Розігріти духовку до 110 ° С.
Прокласти деко пергаментом. Викласти меренги за допомогою кондитерського мішка.
Випікати до готовності та до появи злегка кремового кольору, приблизно 2 години. Потім вимкнути духовку. Меренги не виймати з духовки до повного охолодження.
Прикрасити можна масляним кремом або збитими вершками, ягодами або посипати тертим мигдалем.
# #